Blog

Zátkovy těstoviny volí podestýlkový chov

Zátkovy těstoviny se přidávají ke skupině firem a společností, které se zavázaly, že nebudou odebírat vejce z klecových chovů. K iniciativě se již připojili velké potravinářské společnosti i vybrané obchodní řetězce či online obchody.
„Zavazujeme se, že nejpozději od roku 2022 budou naše těstoviny obsahovat pouze vejce, která nepochází z klecových chovů.“ Tak zní slib, který je již nyní zveřejněn na webových stránkách a díky kterému se logo Zátkových těstovin objevuje na stránkách obránců zvířat. Klecový chov je nejhorším a nejméně šetrným způsobem chovu slepic pro vejce. Na jednu slepici připadá prostor menší než je klasický papír A4, a to vytváří neakceptovatelné podmínky pro život zvířat ve 21. století. „Je pro nás důležitá nejen kvalita použitých surovin, ale i jejich původ a způsob výroby. Tímto krokem chceme přispět k tomu, aby se Česká republika přiblížila západním zemím, kde je klecový chov zakázaný nebo výrazně omezený,“ doplňuje Ing. Bohumil Vráblík, Ph.D., generální ředitel společnosti Europasta SE, která je výrobcem Zátkových těstovin.

Další novinkou jsou zcela nové obaly, na kterých nechybí ani vejce na podestýlce. Celkový design obalů je graficky čistý, jednoznačně identifikovatelný a také interaktivní. Na přední straně produktů najdete nově další ikony potrhující českost, tradici a prvotřídní suroviny. Kromě již zmíněných vejcí na podestýlce je to pečeť s portrétem pana Zátky, která symbolizuje dlouholetou tradici a český původ. Na zadní straně je nově umístěn QR kód, který spotřebitele jednoduše dovede k dalším zajímavým informacím. Aktuálně k originálním videoreceptům. Hlavní znaky brandu byly i přes veškeré inovace zachovány. Věrní zákazníci své produkty v obchodech stále jednoduše najdou. Zároveň se ale Zátkovy těstoviny snaží jít s dobou, modernizovat a značku přiblížit i mladším generacím.

Zátkovy těstoviny vyrábí společnost Europasta SE, největší středoevropský dodavatel těstovin s klíčovými značkami Zátkovy těstoviny, Adriana, Rosické a Ideál.

 

Vyzkoušejte v některém z našich receptů

Špagety s citronem
a strouhanou houskou

Ukázat recept

Široké nudle
se slaninou a brynzou

Ukázat recept

Celerová polévka
s nudlemi

Ukázat recept
Všechny recepty

Mami, už mi
kručí v břiše!

Nerozdělím se
ani za mák!

Mám hlad
jako vlk!