Založeno roku 1884

Recepty

ZPĚT

Tarhoňa zapečená s mletým masem

4-5PORCE
45 min.PŘÍPRAVA
TEPELNÁ ÚPRAVA

 

SUROVINY

500 g mletého masa
200 g tarhoni (Zátkovo drobení)
1 ks cibule
200 g žampiónů
Sůl, pepř
1 kelímek smetany na šlehání
150 g tvrdého sýra

POSTUP

Tarhoňu opražíme na pánvi s troškou oleje do zlatova, zalejeme horkou vodou, osolíme a přikryté jemně dusíme. Občas zamícháme tak, aby se nepřichytila o dno. Vodu doléváme podle potřeby, až jsou těstoviny měkké.
Na druhé pánvi na trošce oleje osmažíme cibulku. Přidáme nakrájené žampiony, přilejeme trochu horké vody a chvilku dusíme. Jakmile žampiony změknou, přidáme sůl a pepř. Dusíme dalších 20-25 minut (podle druhu masa) a mícháme.
Do vymaštěného pekáčku střídáme vrstvu tarhoni s vrstvou masové směsi. Na závěr zalejeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě na 150 stupňů.