Založeno roku 1884

Recepty

ZPĚT

Sedlácká kolínka

4PORCE
15 min.PŘÍPRAVA
35 min.TEPELNÁ ÚPRAVA

 

SUROVINY

400 g Zátkových kolínek
300 g maso uzené vařené
1 ks cibule kuchyňská
2 ks vejce
3 polévkové lžíce olej
200 ml smetana zakysaná
1 g strouhanky na vysypání pekáče
50 ml oleje na vymazání
Sůl
Pepř černý mletý

POSTUP

Kolínka uvařte v osolené vodě. Sceďte.
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky, sůl a pepř.
Krátce orestujte a smíchejte s kolínky.
Směs vložte do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, zalijte zakysanou smetanou, ve které jste rozšlehali vejce, a zapečte v dobře vyhřáté troubě.