Založeno roku 1884

Recepty

ZPĚT

Penne s ostrou omáčkou

4PORCE
30 min.PŘÍPRAVA
45 min.TEPELNÁ ÚPRAVA

 

SUROVINY

500 g Zátkových penne
70 g slaniny
2–3 červené chilli papričky
2 lžíce olivového oleje
1 velká nadrobno nakrájená cibule
1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
500 g zralých, nadrobno nakrájených rajčat
125 ml vody
2 lžíce najemno nakrájené petrželky
nastrouhaný parmazán
nsůl, pepř

POSTUP

Nakrájíme nadrobno slaninu. Z chilli papriček odstraníme semínka a papričky rozkrájíme. Olej rozehřejeme v pánvi se silným dnem. Přidáme slaninu, chilli papričky, cibuli, česnek a 8–10 minut za občasného míchání opékáme. Vmícháme rajčata a vodu, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a cca 40 minut dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
Ke konci přípravy omáčky uvaříme těstoviny. Do omáčky nasypeme petrželku a podle chuti ji osolíme a opepříme. Omáčku pak nalijeme na těstoviny v hrnci a mírně protřeseme.\r\nJednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.