Recepty
ZPĚT
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
4PORCE
20 min.PŘÍPRAVA
20 min.TEPELNÁ ÚPRAVA
SUROVINY
400 g Zátkových penne
500 g mletého masa
7 stroužků česneku
Tymián
Bazalka
Pepř, sůl
500 ml rajčat v konzervě nebo i čerstvých
Velký rajčatový protlak
Olej olivový
Ocet balzamikový
Šťávu z rybízu (není nutné)
POSTUP
Mleté maso osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, tymiánem a přidáme rozmačkaný česnek.
Promícháme a vytvoříme kuličky, které opečeme na troše oleje do zlatova.
Cibulku nakrájíme najemno a přidáme k masovým kuličkám a pražíme, dokud není cibulka do zlatova. Nakrájíme česnek a přidáme společně s rajčaty z konzervy (nebo čerstvá bez slupky a nakrájené na malé kousky). Dáme rajčatový protlak, bazalku, pepř, tymián a sůl. Promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru, přikryjeme a necháme na mírném ohni zhruba 15-20 minut probublat.
Na konec přidáme lžičku balzamika a necháme odpařit octovou