Založeno roku 1884

Recepty

ZPĚT

Kuřecí perkelt s těstovinami

4PORCE
20 min.PŘÍPRAVA
20 min.TEPELNÁ ÚPRAVA

 

SUROVINY

400 g Zátkových vřeten
500 g kuřete
2 ks cibule
3 stroužky česneku
2 ks bobkového listu
½ kostky kuřecího bujonu (nebo vývar)
200 ml smetana na šlehání
Paprika červená sladká mletá
Černý pepř celý i mletý
Polohrubá mouka
Ocet
Sůl
Máslo

POSTUP

Kuře si nakrájíme na kousky a dáme do pánve na rozehřáté máslo. Maso posypeme pepřem, osolíme, a přidáme červenou papriku. Maso mícháme a dusíme a pak vyndáme na talíř.
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, zalijeme výpekem a osmahneme. Přidáme kuřecí maso, bobkové listy, kuřecí vývar nebo ½ kostky bujonu, pepř celý, podlijeme vodou v případě kostky bujonu a dusíme.
Přidáme šlehačku a povaříme. Do hrnku si rozděláme polohrubou mouku s trochou octa a vlažné vody a po rozmíchání nalijeme do hrnce a zahustíme tím omáčku.
Na závěr přidáme uvařené těstoviny v dobře osolené vodě.