Založeno roku 1884

Recepty

ZPĚT

Hovězí vývar s těstovinami

4PORCE
20 min.PŘÍPRAVA
60 min.TEPELNÁ ÚPRAVA

 

SUROVINY

200 g Zatkovy abecedy
300 g hovězího žebra
1 menší mrkev
1 menší petržel
1/4 bulvy celeru
1 lžička soli
4 kuličky celého pepře
1 kulička nového koření
1 snítka libečku
hovězí bujón nebo sůl na dochucení
zelená nebo sušená petrželka (pažitka)
těstoviny uvařené podle návodu

POSTUP

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou opláchnuté hovězí žebro, očištěnou zeleninu vcelku, sůl, kuličky pepře, nové koření, snítku libečku a zalijeme 2 litry studené vody. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 60 minut. Po uvaření z vývaru vyjmeme maso a zeleninu. Vývar přelijeme přes síto do čistého hrnce. Obrané maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky. Ve vývaru rozpustíme bujón, nebo dosolíme dle chuti. Přidáme do něj zeleninu, polévku necháme přejít varem, ochutíme sušenou petrželkou a odstavíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu s 1 lžičkou oleje. Hovězí polévku nalijeme na talíř a dle chuti si dáme uvařené těstoviny.